A legjobb 7 öltés kezdők számára és minden, amire szükséged lesz hozzá!

A horgolás egy nagyszerű módja annak, hogy kézműves ajándékkal lephesd meg szeretteidet. Csupán néhány alapvető öltést kell elsajátítanod és máris egy egész világ nyílik ki előtted!

a-legjobb-7-oltes-kezdok-szamara-es-minden-amire-szukseged-lesz-hozza

Babatakaró, sál, kiscipő, sapka és még sok-sok szép holmi elkészíthető. Megmutatjuk a hét legalapvetőbb öltést és hogy hogyan használd őket! Minden öltéshez videót is találsz!

1. Csúszócsomó

Mindennek ez az alapja. Ez a legelső szem, amit a lánc előtt elkészítesz. Szerencsére ez az egyik legegyszerűbb is!

https://www.youtube.com/watch?v=ZJpFUBbs58g

2. Láncöltés

Ha a csúszócsomó megvan, a következő lépés a láncöltés készítésének elsajátítása. A horgolásnál bármilyen mintát is készítesz, ez a két lépés lesz az alapja. Mindig csúszócsomóval kezdesz, amit mindig láncöltés követ.

3. Csúszóöltés

A guruk szerint ez több, mint egy szimpla öltési technika. Bizonyos szempontból olyan, mintha láncot készítenénk egy más meglévő munkához. Ezt az öltést fogod a leggyakrabban használni, ha kört vagy körmintát készítesz.

4. Egypálcás öltés

Ez a kezdő öltés, a legegyszerűbb mintáknál, illetve akkor használják, ha két sor között nem szeretnénk nagyobb távolságot hagyni. Alkalmas apró darabok elkészítésére vagy szoros öltések létrehozására.

5. Félpálcás öltés

Nem különösebben nehéz, de nem alkalmazzák annyiszor, mint az egypálcást. Ennek a módszernek a szépsége főként abban rejlik, hogy létrehozhatunk vele egy extra hurkot. Ha ennek a huroknak a lehetőségeit kihasználjuk, rengeteg különböző textúrát kaphatunk.

6. Egyráhajtásos pálca öltés

A láncöltések és a csúszócsomók mellett az egyráhajtásos pálca öltés a következő leggyakoribb öltés. Nagyon egyszerű és rendkívül sokoldalú, használják takarókhoz, sapkákhoz, sálakhoz és pulóverekhez is.

7. Kétráhajtásos pálca öltés

Hosszabb, mint az egyráhajtásos és kevésbé alkalmazzák. Mivel hosszabb, a szemek lazábbak és szellősebbek. Az egyik előnye, hogy lehetővé teszi, hogy nagyobb területet is gyorsan kitöltsünk szemekkel.

Jöjjön két bónusz öltés!

8. Tunéziai öltés

A tunéziai öltés kicsit több horgolási ismeretet igényel, pl. az afgán öltés ismeretét is. Kistáskáknál, nyakkendőknél, körsálaknál alkalmazzák.

9. Popcorn öltés

A popcorn öltéssel kis fonal-buborékokat hozhatunk létre. Több fonalat igényel, mint az egyszerűbb öltések, de pozitívuma, hogy tömörséget ad. Virágokat és más mintákat is készíthetünk segítségével.

A bejegyzés kategóriája: Horgolás lépései
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.