7 videó gyönyörű horgolt szegélyekről és díszítésekről!

Akár nagy takarót szeretnél horgolni, akár egyszerűbb projektbe kezdenél bele, mindig jól jön néhány új ötlet, néhány ügyes praktika, amivel még személyesebbé teheted műveidet. Az alábbi videókban gyönyörű szegélyeket láthatsz az alapoktól egészen a bonyolultabb spirálos formákig, de ha a profik közé tartozol, akár az elefántok horgolását is kipróbálhatod!

7-video-gyonyoru-horgolt-szegelyekrol-es-diszitesekrol

1. Az alapok: egyszerű horgolt szegély

Ez a legegyszerűbb megoldás. Kezdj 2-3 öltéssel a szélektől kezdve! Az alábbi videóban megnézheted, mihez kezdj a sarkokkal!

2. Csipkés szegély

A csipkés szegély nagyszerű lehetőséget ad, hogy pl. egy takaró szélét még izgalmasabbá, szebbé tegyük. Hagyományos módszer ez, ami napjainkban is nagyon népszerű. Nemcsak haladók, kezdők is könnyedén boldogulnak majd vele!

3. Pom-pomok

A kis pom-pomok nagyon aranyosak és egyedivé teszik a takarót. Ez a díszítés kifejezetten jól mutat egy babatakarón, sálon vagy kiscipőn. Ez a fajta öltés bármilyen típusú szélen jól működik.

4. Spirálok

Valóban egyedi díszítés, amin egyből megakad a szem. Párnán, takarón, sálon is alkalmazhatjuk ezt az extrém mintát. Még hatásosabb, ha ombre színezést alkalmazunk, azaz kombináljuk a sötét és a világos fonalakat.

5. Legyező

A legyező szegély virágra és kagylóra is hasonlít, nagyon bájos kinézetet kölcsönöz. Használj hozzá két különböző színt, hogy jól láthatóvá tedd a mintát! A videóból elsajátíthatod ezt a lenyűgöző technikát!

6. Királynői nyakék

Nagyon finom mintázat, ami szépen mutathat egy babasapkán, ruhán vagy sálon is. Ennek a típusú szegélynek az elkészítése igényel némi tapasztalatot és technikai tudást, de a videó segítségével könnyebben megtanulhatod a módszert!

7. Tripla pikó szegély

A tripla pikó szegély kicsit hasonlít a csipkés szegélyhez, de kissé virágosabb a mintája. Takaróknak, kalapoknak nagyon aranyos széle lehet.

Az elefánt horgolása videón

Ha megnyerte a tetszésed, oszd meg barátaiddal is

A bejegyzés kategóriája: Horgolás, Horgolásminta, Videó-horgolás
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.