2010. október hónap bejegyzései

Szinkombinációs – női pulóver

Hozzávalók: kb. 40 dkg, vas­tag, rózsaszín-kék melírozott moherfonal és 10 dkg, hasonló vastagságú, kék félgyapjú; a patentszegélyekhez 5-ös kö­tőtű és körkötőtű, a többi rész­hez 6-os kötőtű; 4 rózsaszín gomb. Mérete: a pulóver mellbősé­ge 100, hossza 62 cm. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Horgolt vállkendő

Ismét egy vállkendő, mely horgolással készült. Szerintem látványosabb, gyorsabb, mint a kötött vállkendő.

Anyaga kb. 60 deka vastagabb szálú gyapjúfonal, 4-es tűvel készül. A kendő a nyakvonalon kb. 136 cm széles, hossza a nyakvonaltól a sarkáig (rojtok nélkül) kb. 85 cm.
A kendőt az alsó sarkánál kezdjük. 4 láncszemre 3 rövidpálcát horgolunk. Utána a minta a következő. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kötött – horgolt kardigán

Hozzávalók: kb. 20 dkg szí­nes és 25 dkg fehér, vékony műszál fonal; 3-as körkötőtű; 3-as horgolótű; 5 gomb.

Minták. Patent: 1 csavart si­ma (a szem hátsó szálába öl­tünk) és 1 fordított váltakozik. Horgolt (1 színes és 1 fehér szál összefogásával dolgo­zunk): Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kötött csipke vállkendő

Sokunk által ismert kötött csipke vállkendő.

A munkát a kendő nyakrészének közepén 5 szemre kezdjük a szegőszemekkel együtt. A munka visszáján (páratlan sorokban) fordított szemek­kel dolgozunk, kivéve a II. számú csipkeminta 13. sorát, mert ott a színén és visszáján is mintával kell kötni. Egy kattintás ide a folytatáshoz….