2 szem balra keresztezése

A színoldalon a szem balra tolódik. A második szemet kötjük le először, és utána az első szemet. A második szem lekötése azonban úgy történik, hogy az első szem mögött, a munka hátoldalán dolgozunk, illetve a szem hátsó szálába szúrunk a tűvel, hasonlóan mint a csavart sima szem­nél vagy a csavart fordított szemnél. Az első szemet már rendesen köthetjük. A lekö­tött szemeket csak mind a két szem lekötése után engedjük le a bal tűről .

2 szem balra keresztezése

2 szem balra keresztezése

2 szem keresztezése leemelt szemmel

A    szemkeresztezés    célja, hogy kidomborodó mintarajzot állítsunk elő.  szembe. A leemelt szemmel végzett keresztezés­nél a minta vonala plasztikusabb, mint a lekötött szemek­nél. A 2 szem közül mindig csak 1 szemet emelünk le, és­pedig azt a szemet, amelyik a minta vonalát „rajzolja”. Te­hát jobbra keresztezésnél az első szemet emeljük le, míg balra keresztezésnél a második szemet.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Hozzászólások