10 figyelemre méltó horgolási mód, amivel újjá varázsolhatod régi papucsodat!

Nem az az egyik legbosszantóbb dolog, mikor a kedvenc papucsod elszakad? A horgolással kényelmes cipőt varázsolhatsz belőle!

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat1

Ezzel nemcsak pénzt takaríthatsz meg, de teljesen egyedi lábbelire is szert tehetsz. A horgolt cipő tökéletes tavaszi és nyári viselet, mely lehetővé teszi, hogy a láb a nagy melegben is kellemesen szellőzzön.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat2

1. Ennek a mintának az egyik legnagyobb előnye, hogy tucatnyi módon elkészítheted. A bebújós cipőktől kezdve a csizmákon át a flip-flopokig a lábbeliket alkalmivá vagy éppen hétköznapivá változtathatod.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat3

3. Ehhez a megoldáshoz a flip-flop minden pántját távolítsd el, egyszerűen vágd le őket. Ha azt tervezed, hogy az új, horgolt cipődet a szabadban fogod viselni, a pántokból egy keveset hagyj meg, melyek illeszkednek a lyukakba a flip-flop alján. Mielőtt elkezdenéd a horgolást, ragasztással jól rögzítsd őket a helyükre.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat4

4. Használj egy bőr lyukasztót vagy egy árt és készíts lyukakat végig a flip-flopon át kb. fél cm-es távolságra egymástól. Végig tartsd a legalább fél centis távolságot, hogy megelőzd a flip-flop elszakadását.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat5

 

5. Szükséged lesz egy 3.5 -es méretű horgolótűre az alap elkészítéséhez, majd 5-ös  méretűre is. Választhatsz bármilyen fonalat, ami csak tetszik, bár az alapokhoz egy erősebb használata jobb, mivel ritkábban kell majd javítani.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat6

6. A sarkoktól kiindulva csináld meg az első, laza csomót! Haladj végig a flip-flop mentén, ezzel elkészítheted az alapot a horgolt cipődhöz. A videóban megnézheted a részleteket, hogy hogyan fejezd be a cipőt!

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat7

7. Egy másik megoldás, ha gumitalpat adunk a már meghorgolt cipőhöz. Mindkét módon jól működik a dolog, akár a már meglévő cipődet szeretnéd horgolttá átalakítani, akár a horgolt cipőhöz szeretnél utólag talpat illeszteni.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat8

8. Mindkét módszer számos variációt tesz lehetővé. A lényeg, hogy válassz vékony talpat, amin sokkal könnyebb átszúrni a tűt és sokkal könnyebb elkészíteni rá az alapot.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat9

9. Ha a már meglévő horgolt cipődhöz szeretnél utólag hozzáilleszteni talpat, távolítsd el a szandál pántjait. A lyukakat akár szilikonnal is kitöltheted.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat10

10. Ha mégis úgy döntesz, kicsit vastagabb talpat szeretnél, használhatsz kalapácsot, hogy a tűt könnyebben átjuttasd rajta.

10-figyelemre-melto-horgolasi-mod-amivel-ujja-varazsolhatod-regi-papucsodat12

Az első videón megnézheted, hogyan készíts horgolt szandált a talptól felfelé.

A második videón lépésről lépésre követheted, hogyan lehet a horgolt cipőhöz gumitalpat erősíteni.

Kellemes időtöltést

A bejegyzés kategóriája: Horgolás, Modellek, Videó-horgolás
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.