Kötés – Horgolás

Mezőkövesdi terítő


Mezőkövesdi lepedőszél-mintából alakított terítő:
A rózsák, csillagok, tulipánok, gyöngyvirágok, bim­bók, levelek igen sűrűn helyezkednek el a színes gyapjúhímzéses kézimunkán, amelyet matyó szív, cserfarózsa, akáclevelű rózsa, tulipán, csillag, bim­bó, levelek borítanak el. A közép felől kiágazó dús bokrok az élő virágok természetes hajladozásával emelkednek felfelé vagy hajlanak lefelé. A térítőn pazar pompával vonulnak fel a matyó rózsa kü­lönféle változatai. Sok apró virág, levél, bogyó töl­ti ki a nagy virágok közeit. Az egyes virágmotívu­mokat különlegesen széppé teszi a virágformák belső terének gazdag kiképzése, díszítése. A nagy virágokban elhelyezett kis virágok és egyéb szí­nes növényi formák maguk is erősítik azt a kelle­mes, ritmikus hullámzást, amelyet az egymást kö­vető kisebb-nagyobb virágok váltakozása amúgy is előidéz.

Mezőkövesdi terítő rajza

Mezőkövesdi terítő rajza

Mezőkövesdi terítő


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

1 hozzászólás
Hozzászólások
Kati szerint:

Gyönyörű ez a himzésminta. Már régóta keresek pont ilyent, hogy a lányom polóját s az én fehér vászon blúzomat kihimezzem. Köszönöm, hogy megtalálhattam. Viola