Kötés – Horgolás

Kockás terítő


A bemutatott szalaghorgolásos terítő mére­te kb. 23×20 cm, 3 szalagsorból és a hézagokat kitöltő pókokból áll. Attól függően, hogy egymás mellé hány motívumot helyezünk el, illetve hogy milyen hosszú hullámvonallal horgoljuk meg az egyes motívumokat, hosszabb és szélesebb terítő is készíthető ezzel a mintával.

Kockas terito

 

Anyaga 60-as horgolócérna, 10-es tűvel készül.

A szalag 4 egyráhajtásos pálca, 4 láncszem és 4 egyráhajtásos pálca ismétlésével készül és minden kétszer négytagú pálcacsoport után 6 lánc­szemmel fordulunk.
A szalagot az „A” pontban kezdjük 10 láncszemmel. ” A harmadik belső ívnél hármas lánckapcsolást készítünk. Ez azt jelenti, hogy a harmadik belső ívet — 3 láncszem után — 1 rövidpálcával kapcsoljuk a második belső ívhez, ezt 1 újabb rövidpálcával az első belső ívhez; 1 láncszemmel fordulunk, 1 rövidpálcával visszaöltünk a kiindulópontba és 3 láncszemmel befejezzük a harmadik belső ívet is. 3 belső ív után a külső vonalon készí­tünk 1 hármas lánckapcsolást, majd 3 külső ív után a belső vonalon ugyan­csak hármas lánckapcsolással fordítjuk meg a szalag irányát. “A csillagok közötti részt annyiszor ismételjük, amilyen hosszú motívumot akarunk ké­szíteni. Mintánkon kétszer horgoltuk meg. A harmadik belső hármas kapcsolás után a belső vonalon 1 szabad ív, majd 1 kettős kapcsolás követ­kezik. Utána szimmetrikusan ismétlődik a minta, míg a zárt motívumot el nem készítjük. Közben a „B”, „C”, majd a „D”, „E” pontokban, a belső vonalon 1—1 rövidpálcával kapcsolunk a már kész szalaghoz.
A második motívumot az „F” és „G”, valamint a további hasonló pontokban kapcsoljuk az elsőhöz 1—1 rövidpálcával.

Kockás-terítő1

PÓK:
10 láncszemből gyűrű. A gyűrűben 1 rövidpálca és 1 háromráhajtásos pálca váltakozik tizenkétszer úgy, hogy a három ráhajtásos pálcákkal a szalag 1—1 belső ívéhez kapcsolunk. Minden belső ívbe 3—3 három ráhajtásos pálca kerül.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Nincs hozzászólás
Hozzászólások