Kötés – Horgolás

Horgolt gallér és kézelő


Első sor: A nyak kerületének megfelelő hosszúságú láncsorral kezdünk. A szemek száma 4-gyel osztható legyen. Második—harmadik sor: Minden szembe 1 —1 rövidpálcát öltünk. Negyedik sor: 2 láncszemmel fordulva a harmadik—negyedik pálcába 1 —1 rövid­pálcát öltünk. Utána 2 láncszem és 2 rövidpálca váltakozik a soron.

Ötödik sor: Minden kétláncszemes ívbe 2 egyráhajtásos pálca, 2 láncszem és 2 egyráhajtásos pálca kerül.

Hatodik sor: Azonos az előző sorral, de a negyedik, a középső és a sor végétől vissza­felé számított negyedik motívum felett szaporítunk úgy, hogy az 1 kétszer kéttagú pálcacsoport az első 2 pálca közé kerüljön, majd a 2 láncszemet átívelve ezt megismételjük a másik 2 pálca között is.

Hetedik sor: Azonos az ötödik sorral.

Nyolcadik sor: Azonos a hatodik sorral, de most csak középen 2 helyen, de az előbbi szaporitástól jobbra és balra szaporítunk.

Kilencedik—tizedik sor: Azonosak a hetedik sorral.

Tizennegyedik sor: A gallért — a nyakvonaltól eltekintve — körülhorgoljuk 6 egyráhajtásos és 1 rövidpálca váltakozásával.
A kezelő úgy készül, mint a gallér, de szaporítás nélkül.

Horgolt gallér és kézelő


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

Nincs hozzászólás
Hozzászólások