Kötés – Horgolás

Szalaghorgolt terítő


Szalaghorgolással készült mutatós kis terítő

szalaghorgolásos

Tovább »

Nincs hozzászólás

Szalaghorgolásos tulipános terítő


Mérete 8o-as cérnából kb. 25 x 13 cm.
A terítő 8 db tulipánból és 3 ovális motívumból áll.
A tulipán horgolását az „A” pontnál kezdjük el 11 láncszemmel, majd 4 egyráhajtásos pálcával és hétláncszemes ívekkel folytatjuk.

 

Tovább »

1 hozzászólás

Csipkerózsás terírő


A terítő hatszögű csillagból áll. Azsúros szalagból készül, tehát a négy­pálcás hétláncszemes szalag második-harmadik pálcája közön 2—2 lánc­szemet horgolunk. Tovább »

Nincs hozzászólás

Szalagcsipkés terítő


A terítő 2 szalagsorból áll, 80-ás cérnából horgolva kb. 28×20 cm nagyságú.
A külső szalagsort az ,,A” pontnál kezdjük el 11 láncszemmel, majd 4 egyráhajtásos pálcával és hétláncszemes ívekkel folytatjuk.

szalagcsipke terito

 

Tovább »

Nincs hozzászólás

Kockás terítő


A bemutatott szalaghorgolásos terítő mére­te kb. 23×20 cm, 3 szalagsorból és a hézagokat kitöltő pókokból áll. Attól függően, hogy egymás mellé hány motívumot helyezünk el, illetve hogy milyen hosszú hullámvonallal horgoljuk meg az egyes motívumokat, hosszabb és szélesebb terítő is készíthető ezzel a mintával.

Kockas terito

 

Tovább »

Nincs hozzászólás

Terítő rácsos középpel


A kis terítő egyetlen sza­lagból áll, amelyet oda-vissza haladó sorokkal, 4 egyráhajtásos pálca és 7 láncszem váltakozásával készítünk. A. munkát az „A” pontnál kezdjük, és a rajz szerint dol­gozunk. A terítő sarkában lévő pókot a „B” pontból kiindulva horgoljak meg. Tovább »

Nincs hozzászólás

Szalaghorgolás


A szalaghorgolás igen hálás munka, mert nagyon gyorsan készül és mutatós, a klöpli csipkére emlékeztető motívumát kisebb   nagyobb térítők készítésére egyaránt alkalmas.

Szalaghorgolas

Tovább »

4 hozzászólás

Cakkos terítő


Először szalaghorgolással a külső mintás részt és azután a belső rácsot horgoljuk meg. Gyakorlott horgolók a harmadik sarok elkészítése után egyszerre a belső rácsot is meghorgolhatják a minta szerint. Tovább »

Nincs hozzászólás

Szalaghorgolás


Az egyre inkább népszerűvé váló szalagtechnikával készült minták horgolását mutatjuk be. Tovább »

Nincs hozzászólás

Csillagos kerek terítő


Mutatós szalaghorgolásos terítő. A térítőt a hullámvonalas csillagrésszel kezdjük. 4 egyráhajtásos pálcából és 7 láncszemből álló ívekből horgoljuk a szalagot. Tovább »

Nincs hozzászólás

Oldal 1 össz: 212