Kötés – Horgolás

Általánosságban


” Fedetten”- kötünk.

Ilyen utasítással általában a páros sorokban, a minta visszáján találkozunk.

Ez azt jelenti, hogy a szemet úgy kötjük le, ahogyan látszanak. Tudnunk kell, hogy az egyik oldalon simán kötött szem a másik oldalon fordított szemet mutat, illetve az egyik oldalon fordítottan kötött szem a másik oldalon sima szemet mutat. Ha tehát pl. az első sorban 2 simát és 4 fordítottat kötünk, és a második sorban az utasítás szerint ” fedetten ” kell dolgoznunk, akkor a második sorban 4 simát és 2 fordítottat kötünk.


Létrehoztuk új Kézimunka/Kötés-Horgolás csoportunkat, akit érdekel, bátran csatlakozzon! Zárt csoport, de mindenkit szívesen fogadunk, aki csatlakozni szeretne! Kattints ide és csatlakozz »»»

2 hozzászólás
Hozzászólások
nagyi szerint:

Szeretettel köszöntelek Kedves Emma! A “keresztezésről” tettem fel tájékoztatót, valószínű elnyeri a tetszésed. Az “általánosságban” megtalálod. Az iskolában, a középiskolában,,,gondold el, szövő ÜZEMBE jártunk heti egy alkalommal tanulni az életet. Közel sem állt a jövőm elképzeléséhez-((
Bármi kérdésed van, ha tudok szívesen segítek. eredményes munkát kívánok a szomszéd csemetével is. Üdv:nagyi

emalix szerint:

Kedves nagyi!
Réges-rég volt, hogy kötöttem, és most egy kedves gyerek tőlem kérdez! Ez jólesik, és a sima-fordított, ráhajtás, befejezés még megy is. A “fedetten kötünk” többször előfordul mintáknál, de még csak nem is rémlett! Nagyon jó, hogy itt megtaláltam!! Nagyon kéne még néhány dolog, pl. mi az, hogy “egy szemet jobbra keresztezünk”, mert egy mintakönyv először leírja, hogy a keresztezésnél a szemszám felét vegyem segédtűre – na de az “egy”nek mennyi a fele?!? (Én “keresztezni” nem tanultam, csak “csavart mintát”. Mi a különbség? Pontosan hogy kell “áthúzni”, “leemelni” (simán, fordítottan, elöl, hátul…) Tudom, sok kérdés egyszerre, de olyan érthetőek a leírásaid, és a szomszéd gyerek olyan lelkes, hogy újra szeretnék én is kötni!!! (na és a suliban a technika tanárnő vajon miért nem tud ilyesmit megmondani az érdeklődő gyereknek? – de ezt már nem tőled kérdezem, csak “puffogok”.
AZ OLDALAD EGYENESEN NAGYSZERŰ !!! (esetleg: NAGY(i)SZERŰ!!!)
Üdv.: emma