Kötés – Horgolás

Archive for május, 2010

Kötött zokni V


Zokni kötés – Saroksapka! A szükséges sarokmagasítás után kezdjük kötni a saroksapkát. A sarokmagasítás szemeit osszuk 3 részre, ha a szemszám hárommal nem osztható, fogyasszunk, vagy szaporítsunk 1-1 szemet. Tovább »

Nincs hozzászólás

Fehérből színeset


Régi, de még szép, lehetőleg gazdagon és változatosan díszített ágynemű, blúz, terítő egyéb fehér holmi festése. Tovább »

Nincs hozzászólás

Kötött zokni IV


Sarok kötése! A zokni szára után, csak a szemek felével dolgozunk tovább = 1. és 4. tűn lévő szemeket soronként sima kötéssel kötjük tovább a sarok kialakításához: a minta zokni esetében ez 24 szem, zöld fonallal lásd. az 5-ös és 6-os képet. Tovább »

Nincs hozzászólás

Kötött zokni


Az itt bemutatott zoknihoz 50-50 gramm fehér, piros és zöld fonal szükséges, továbbá 5 darab 2 és feles harisnyakötőtű és 1 darab tompa végű hímzőtű a szálak elvarrásához. Patentminta: 1 sima, 1 fordított szem váltakozása.

Sima-kötés: a munka színén sima,  fonákján fordított szemek. Körkötésnél, csak sima szemek.

Csíkozás: 3 sor fehér, 1 sor zöld, 3 sor fehér, “2 sor piros, 1 sor fehér, a “-től egyszer ismétlődik, 2 sor piros, 3 sor fehér, 1 sor zöld, és 3 sor fehér.

Készítsünk kötéspróbát, így egyszerűbb lesz a munka menete. Az itt leírt zokni 24-25-ös lábra jó. Aki lazán, vagy szorosan köt a méret változik. Kötéspróba: 16 szem és 23 sor sima-kötéssel=5×5 cm.

kötött zokni

Folytatás,,,,

7 hozzászólás

Kötött zokni II


A szemek felszedése! A megfelelő szemszám megállapításához a boka fölött vegyünk méretet, vagy mérjünk meg egy kész zoknit. Tovább »

Nincs hozzászólás

Kötött zokni III


Passzé és a zokni szára! Zárjuk össze az 1. kört: a 4 tűt az 1 tűhöz csúsztatjuk, és az 1 tűn lévő szemeket patentkötéssel lekötjük. A két rész találkozásánál jól húzzuk meg a fonalat, és az 1 szemet jó szorosan kössük le, így a két tű között nem keletkezik lyuk, lásd a 3-as képet. Tovább »

Nincs hozzászólás